Elektromos padlófűtés


A hagyományos vízkeringtetéses padlófűtés kiépítése sok helyet és még több munkát igényel, míg az új elektromos padlófűtés kiváló alternatívát jelent a jó hatásfokú, egyszerű és könnyen telepíthető rendszerek irányába. Alkalmazható kizárólagos és kiegészítő fűtésnek egyaránt. Az 1 m²-re vetített teljesítmény 75-150 W között mozog, az energiahasznosítás közel 100%-os.

Az ellenállásos elven működő fűtőkábelek megjelenése új lehetőségeket nyitott a padlófűtéseket illetően. Ezek helyigénye kisebb, a szerelhetősége gyorsabb és egyszerűbb, a meghibásodás esélye pedig kevesebb, mint a meleg vizes padlófűtések esetében. A fűtőkábelek több 100 méter hosszban használhatók, és közvetlenül a hálózati feszültségre köthetők. Bármikor bővíthetők, vagy visszabonthatók. 

Kialakításakor a fűtőszálakat kígyózó formában műanyag- vagy fémhálón rögzítendők, mely fűtőszőnyeg tekercsenként csatlakoztatható az épület elektromos hálózatához. Néhány típusú fűtőszőnyegre azonnal felhordható a rugalmas csemperagasztó vagy az aljzatkiegyenlítő.

Az elektromos fűtés termosztáttal, illetve programozható kapcsolóórával vezérelhető. Előnye, hogy nem kell tartani a vízszivárgástól, és egyetlen sor meghibásodása még nem eredményez végzetes problémát. A gyors és egyszerű szerelhetőség mellett előny még a magas élettartam, a csekély karbantartási igény. Nincs kitéve fagyveszélynek, gyakorlatilag nincs hőveszteség. Mivel a fűtőkábelek, fűtőszőnyegek közvetlenül a burkolat alatt vannak elhelyezve, a fűtés gyorsan, késedelem nélkül reagál az áram alá kapcsolásra. A rendszert – ha nincsen szélsőségesen hideg – egy időzítős termosztáttal kombinálva elegendő akkor bekapcsolni, amikor éppen otthon tartózkodunk A fali hőszabályozó optimális energiafelhasználást biztosít. Ez a megoldás alkalmas leginkább házilagos kivitelezésre. Ideális konyhában és fürdőszobában, ahova utólag is könnyedén beépíthető. Közvetlenül a már meglévő padlóra, sőt akár fali csempe alá is helyezhető, mindössze 4-6 mm-es vastagságban. Nincs szükség kazánra, vízcsövekre, a helyiségek szeparáltan is működtethetőek. Nincs a helyszínen károsanyag-kibocsátás, a rendszer garantáltan zaj- és szagmentes.

Rendkívül fontos az érintésvédelmi szabályok betartása, ezért a fűtőszőnyeg becsatlakoztatását az erősáramú hálózatba feltétlenül bízzuk szakemberre.

Hőszigetelés

padlófűtés hőszigetelés
Nem kevésbé fontos eleme a padlófűtésnek a szerkezet alatti hőszigetelés. Általános szabályként elmondható, hogy ez 3-4 cm ásványgyapot, polisztirol keményhab vagy... Tovább >>CALEO padlófűtés

padlófűtés
Porotherm, Ytong vagy könnyűszerkezetes házat épít? Ismerje meg a speciálisan új építésű és alacsony energiaigényű épületkhez fejlesztett fűtőfilm technológiát. A fűtőfilmes padlófűtést kiemelten energiatakarékos működés és maximális komfort jellemzi Tovább >>Elektromos padlófűtés

padlófűtés
A hagyományos vízkeringtetéses padlófűtés kiépítése sok helyet és még több munkát igényel, míg az új elektromos padlófűtés kiváló alternatívát jelent a jó hatásfokú, egyszerű és könnyen telepíthető rendszerek irányába. Tovább >>