ingyenes webstatisztika
     
 

PADLÓFŰTÉS BEMUTATÓFILM!
Kattintson!
 


Hőszigetelés


Nem kevésbé fontos eleme a padlófűtésnek a szerkezet alatti hőszigetelés. Általános szabályként elmondható, hogy ez 3-4 cm ásványgyapot, polisztirol keményhab vagy alufóliával kasírozott poliuretánhab szigetelést jelent. Azonban fűtetlen helyiségek felett vagy közvetlenül a talajon elhelyezett rendszernél már elengedhetetlen a 6 cm vastagság. 10 cm-re kell növelni a szigetelés vastagságát, amennyiben külső légtér feletti helyiségbe telepítünk egy fűtési rendszert. A szigetelésnek a teherhordói, és a hő- és hangszigetelési funkciókat egyformán el kell látnia. Pincefödémek fölött különösen indokolt a kiváló hő- és hangszigetelés.

A szigetelést mindig a gyártók által megállapított adatok figyelembevételével kell létrehozni, nem kifelejtve a lépéshangszigetelési paramétereket sem. A szigetelést a szerelésnél előforduló nedvesség ellen célszerű megvédeni egy vékony víztaszító fóliával. A határoló falak mentén szigetelő csíkok elhelyezése szükséges.

A gyorsabb csőfektetés elérésének érdekében mára teljes mértékben elterjedtek az előre gyártott szigetelő elemek és táblák, ahol a csövek rögzítését a „pogácsák” oldják meg igen egyszerűen. Hasonló praktikus megoldás a raszteres kasírozású tábla, amelybe beszúrható rögzítő idomokkal lehet a csövek helyzetét biztosítani.

Kifizetődik az esetleges szigetelési többletköltség vállalása, mivel az hamar megtérül, sőt évek múltán nyereséget eredményez.
 

Az AUSTROTHERM padlófűtési rendszerlemez:


A habosított polisztirol tábla kialakítása lehetővé teszi a 16-22 mm átmérőjű vezetékek bonyolult rögzítőelemek nélküli gyors, pontos lefektetését. A csövek alátámasztásáért felelős távtartók gondoskodnak, hogy az esztrich megfelelően körbefogja a csőtekervényt. A kiemelkedő „pogácsák” biztosítják a megfelelő vonalvezetést. A csőtávolság 75-150-225-300 mm, míg a betonréteg vastagsága 45 mm lehet. Fokozván a hőleadást, a csövek alá speciális lemez (AT-N 1000) fektethető. A gyártó az akusztikai szigetelésre AT–12 lemezt ajánl.

Az olcsó polifoam könnyű hablemezek és tekercsek szintén használhatók többrétegű szigeteléshez.
Hőszigetelés

padlófűtés hőszigetelésNem kevésbé fontos eleme a padlófűtésnek a szerkezet alatti hőszigetelés. Általános szabályként elmondható, hogy ez 3-4 cm ásványgyapot, polisztirol keményhab vagy... Tovább >>Speciális padlófűtés

padlófűtés21. századi gyártási technológia eredménye az infra-padlófűtés, melyre 15 év a garancia. A fűtőfilmet, mely egy vékony, nagy fűtőfelületű polietilén fólia, egyszerű üzemeltetés és hosszú élettartam jellemzi.  Tovább >>Elektromos padlófűtés

padlófűtésA hagyományos vízkeringtetéses padlófűtés kiépítése sok helyet és még több munkát igényel, míg az új elektromos padlófűtés kiváló alternatívát jelent a jó hatásfokú, egyszerű és könnyen telepíthető rendszerek irányába. Tovább >>