Elektromos padlófűtés

A leggyorsabban terjedő fűtési megoldás.

A hagyományos vízkeringtetéses padlófűtés kiépítése sok helyet és még több munkát igényel, míg az új elektromos padlófűtés kiváló alternatívát jelent a jó hatásfokú, egyszerű és könnyen telepíthető rendszerek irányába. Alkalmazható kizárólagos és kiegészítő fűtésnek egyaránt. Az 1 m²-re vetített teljesítmény 75-150 W között mozog, az energiahasznosítás közel 100%-os.

Az ellenállásos elven működő fűtőkábelek megjelenése új lehetőségeket nyitott a padlófűtéseket illetően. Ezek helyigénye kisebb, a szerelhetősége gyorsabb és egyszerűbb, a meghibásodás esélye pedig kevesebb, mint a meleg vizes padlófűtések esetében. A fűtőkábelek több 100 méter hosszban használhatók, és közvetlenül a hálózati feszültségre köthetők. Bármikor bővíthetők, vagy visszabonthatók.

Kialakításakor a fűtőszálakat kígyózó formában műanyag- vagy fémhálón rögzítendők, mely fűtőszőnyeg tekercsenként csatlakoztatható az épület elektromos hálózatához. Néhány típusú fűtőszőnyegre azonnal felhordható a rugalmas csemperagasztó vagy az aljzatkiegyenlítő.

BVF fűtőszőnyeg elektromos padlófűtés
BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg padlófűtéshez

Az elektromos fűtés termosztáttal, illetve programozható kapcsolóórával vezérelhető. Előnye, hogy nem kell tartani a vízszivárgástól, és egyetlen sor meghibásodása még nem eredményez végzetes problémát. A gyors és egyszerű szerelhetőség mellett előny még a magas élettartam, a csekély karbantartási igény. Nincs kitéve fagyveszélynek, gyakorlatilag nincs hőveszteség. Mivel a fűtőkábelek, fűtőszőnyegek közvetlenül a burkolat alatt vannak elhelyezve, a fűtés gyorsan, késedelem nélkül reagál az áram alá kapcsolásra. A rendszert – ha nincsen szélsőségesen hideg – egy időzítős termosztáttal kombinálva elegendő akkor bekapcsolni, amikor éppen otthon tartózkodunk A fali hőszabályozó optimális energiafelhasználást biztosít. Ez a megoldás alkalmas leginkább házilagos kivitelezésre. Ideális konyhában és fürdőszobában, ahova utólag is könnyedén beépíthető. Közvetlenül a már meglévő padlóra, sőt akár fali csempe alá is helyezhető, mindössze 4-6 mm-es vastagságban. Nincs szükség kazánra, vízcsövekre, a helyiségek szeparáltan is működtethetőek. Nincs a helyszínen károsanyag-kibocsátás, a rendszer garantáltan zaj- és szagmentes.

Rendkívül fontos az érintésvédelmi szabályok betartása, ezért a fűtőszőnyeg becsatlakoztatását az erősáramú hálózatba feltétlenül bízzuk szakemberre.

BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg padlófűtéshez

Önálló fűtési rendszer vagy komfort padlófűtés

Az elmúlt évek leggyorsabban terjedő fűtési megoldásai az innovatív elektromos padlófűtési rendszerek. Az egyre inkább eltűnni látszó tévhit „az elektromos fűtés drága” az utóbbi években a gyakorlati példák hatására eltűnni látszik a modern épületgépészetből. Fontos jellemzője az alacsony beruházási költség, egyszerű kialakítás és méretezés, karbantartásmentes működés és magas szintű helyiségenkénti hőfok vezérlés.

Egy ház vagy egy lakás nem csupán egy épület, melynek fűtésigénye van, sokkal inkább egy otthon, ahol Ön és családja együtt lehet, egy hely melyet saját ízlése szerint formál és tesz élhetővé. Ebben a megközelítésben fontossá válik a biztonság, a komfort, a csend és a tisztaság. A BVF-CALEO cégcsoport innovatív padlófűtés termékei mindezt a legmagasabb szinten nyújtják Önnek. Emellett az elektromos padlófűtés gazdaságosan üzemeltethető, akár a beépítéskor, akár a későbbiekben megújuló energiaforrással kombinálható.

Elektromos padlófűtés