BVF WFD FŰTŐKÁBELEK

Az egyszerű és költséghatékony megoldás padlófűtéshez

A fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológia alkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak.

A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (például ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés… stb).

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

padlófűtés fűtőkábel ár

A padlófűtés előnyei

  • Kellemes hőérzet

    A padlófűtés alacsony hőmérsékletű sugárzó fűtés melynek előnye, hogy a magas hőmérsékletű (konvekciós=radiátoros) fűtésekkel szemben azonos levegő hőmérséklet mellett magasabb hőérzetet alakít ki. A kiépítendő gépészeti rendszertől függetlenül is elengedhetetlen része egy modern fürdőszobának vagy hidegburkolatos nappalinak.

  • Egészséges

    A padlófűtések hőleadása egyenletes, nem alakulnak ki hideg sarkok a helyiségeken belül, a sugárzó hő melegíti, szárítja a falakat melyek hőt tárolnak és sugároznak ki magukból kizárva a páralecsapódás és penészedés lehetőségét. A helyiségekben a levegő hőmérséklete a padlótól felfelé csökken így a radiátorral fűtött helyiségekkel ellentétben nem a mennyezet a helyiség legmelegebb pontja. Nem alakul ki légmozgás így nincs szálló sem lebegő por.

  • Láthatatlan

    A padlófűtés láthatatlan, nem befolyásolja berendezési tárgyak, bútorok elhelyezését. Nem tartalmaz mozgó, kopó alkatrészt. Az egyetlen látható eleme a szobatermosztát melyet minden modell frissítéskor az aktuális trendeknek, szabványoknak feleltetünk meg.

VEZÉRELT ÁRAMMAL

A hőtároló padlófűtés tökéletesen alkalmas a vezérelt (korábbi nevén éjszakai áram) díjszabással történő komplett üzemeltetésre. Használatával a padló folymatosan melegen tartható hiszen a rendelkezésre állási idő után a hatalmas felmelegített tömeg egyenletesen sugározza ki magábol a bevitt hőt. Az intelligens padlószenzoros vezérlésnek köszönhetően a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem alakul ki túlfűtés.

GYORS KIVITELEZÉS

A BVF WFD Series kéteres fűtőkábelek csak egy oldalon rendelkeznek bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés. A fűtőkábel gyári rögzítő sínre vagy akár az aljzat képzésekor használt betonacél hálón is könnyedén rögzíthető, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.

KARBANTARTÁSMENTES

A BVF fűtőkábelek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A beépítést/átadást követően azonnal üzembe helyezhetők, többszörös szigetelésüknek köszönhetően a környezeti hatásoktól teljesen függetleníthetők (például aljzatbeton nedvesedése, csőtörés). A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén, újbóli üzembe helyezése is kimerül a termosztát bekapcsolásában és a kívánt hőmérséklet beállításában.

MEGÚJULÓ ENERGIA

Mint minden BVF termék, a WFD fűtőkábel termékcsalád is kombinálható megújuló energiaforrásokkal. Az épületek fűtési energiaigénye számítható érték, így a fűtési rendszer fogyasztása is. Tudjon meg többet a fűtésköltségek teljes kiváltására alkalmas rendszerekről.

Napelem »

Az elektromos padlófűtések vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik. A termosztát egyidejűleg méri és optimális hőmérsékleten tartja a padló hőmérsékletét (padlószenzor) , még a beépített szenzor (levegő) a kívánt szobahőmérsékletet szabályozza. Padlófűtési rendszereink és termékeink vezérlésére minden BVF típusú termosztát alkalmas, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő modellt vagy kérje szakembereink segítségét.

BVF 801 WiFi termosztát
Teljesítmény:
10W/m és 20W/m
Fűtőszál szigetelése:
TTPE, HDPE
Méretek:
10-200 fm tekercsekben
Külső burkolatszigetelés:
LSZH
Kábel típusa:
Kéteres Twin-conductor
Rögzítés:
BVF rögzítő sín
Kábelek közti távolság:
min. 80mm
Csatlakozó vezeték:
2,5m egyoldalon
Kábel átmérő:
4,8 mm
Tanúsítványok:
CE